Zomer in je interieur

De zomer komt nu echt dichterbij! Grote kans dat je al lekker van het mooie weer hebt kunnen genieten. Buiten voelt alles natuurlijk al automatisch zomers aan, maar hoe doe je dat in je interieur? Deze week hebben we een aantal tips voor je over hoe je jouw interieur een zomerse make-over kunt geven!

Lighten up!

Doe je ogen dicht en denk eens aan de zomer, wat voel je dan? De zon op je huid wanneer je de deur uitloopt en een zonnebril die je ten alle tijde bij je hebt? Dit seizoen draait om licht en zon! En dan vooral dat daglicht waar je niet genoeg van kunt krijgen. Om dit gevoel in je huis te creëren moet je slim omgaan met je natuurlijke lichtbronnen. Niet iedereen zal een enorme raampartij hebben, maar maak het meeste van wat je hebt. Met de juiste raamdecoratie zorg je ervoor dat er optimaal licht in je ruimtes binnenkomt.

Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat het vooral in een hete periode niet praktisch is, want je ruimtes warmen natuurlijk in no-time op. Maar kies dan bij je raamdecoratie voor iets subtiels, waardoor je het daglicht alsnog binnenlaat. Denk bijvoorbeeld aan matte folie op je ramen of decoreer ze met beach stijl gordijn, of gordijnen in een lichte kleur die niet helemaal verduisterend zijn. Denk bij het uitzoeken van je gordijnen ook aan de soort stof die je neemt. Een lekkere licht vallende stof geeft een relaxte vibe af, en laat dat nou perfect bij de zomer passen!

Haal buiten naar binnen

Het warmste seizoen van het jaar gaat natuurlijk ook over buitenleven. Door wat meer groen in huis te halen maak je de scheiding tussen binnen en buiten iets minder hard. Ga dus lekker naar het tuincentrum en koop een paar mooie kamerplanten. Je kunt overal prachtige planten vinden met een tropisch tintje, waardoor het voelt alsof je even helemaal in een andere wereld stapt! En nu we je toch tips aan het geven zijn, hier nog eentje: planten in de badkamer! Het klinkt misschien als een gekke plek voor kamerplanten, maar de meeste planten teren heel goed op vochtige lucht. Zorg er hierbij wel voor dat ze wel daglicht tot zich kunnen nemen.

Maak een relaxplek

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je je vakantiegevoel thuis ook kunt ervaren. Richt daarom een mooie plek in om zo nu en dan je voetjes omhoog te kunnen gooien en te genieten van een welverdiend rustmomentje. Voor zo’n plek heb je eigenlijk niet zoveel nodig. Hang je favoriete decoratieve item op, zet een tafeltje neer voor een drankje en leg een lekker kleed neer. Natuurlijk kan een heerlijk lounge fauteuil niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een van deze prachtige fauteuils!

Hopelijk heb jij met deze tips ook binnen no-time je interieur omgetoverd naar een zomers paradijs! Kies vooral voor items, kleuren en texturen die bij jou passen. Je interieur is helemaal van jou en moet ervoor zorgen dat je je echt thuis voelt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *