Meer kleur in je interieur

Zelf houden wij wel van een beetje kleur in je inrichting, maar het kan soms ook een flinke uitdaging zijn. Vooral als je niet wilt dat je snel op de kleuren bent uitgekeken. Maar geloof ons, kleur is echt een mooie toevoeging en haalt je interieur net een beetje meer op. Leg het in je details, of verf lekker die hele muur in je favoriete tint. Met onze tips vindt je vast en zeker mooie inspiratie voor jouw eigen interieur!

Kies een basis

Yes! Je gaat voor kleur! Maar om te zorgen dat je straks een mooi geheel krijgt is het allereerst belangrijk dat je een keuze maakt voor de basis van je interieur. Wil je een kleur als basis gebruiken, of draai je het liever om door een witte of lichte basis te kiezen en daar vervolgens met meubels of deco kleur aan toe te voegen? Wees niet bang om voor de eerste optie te kiezen, ook als je het geheel rustig wilt houden. Je hoeft niet altijd voor een hele felle kleur te kiezen, pastel of een grijzige kleurtinten mogen natuurlijk ook.

Complementaire kleuren

Nog een interessant stukje kleurentheorie trouwens, is de kleurencirkel. Je ziet hier alle kleuren in een cirkel staan. Elke kleur krijgt hierdoor een complementaire kleur, een kleur die volledig tegenover de andere kleur staat. In deze cirkel zie je bijvoorbeeld dat blauw en oranje complementair zijn, maar groen en roze ook. Vaak zijn dit hele interessante en mooie combinaties. Doe er dus je voordeel mee en haal hier je inspiratie uit!

Planten en bloemen

Vergeet niet dat er 1 kleur is die in elk interieur mooi zal staan: groen! En dan wel in de vorm van planten. Wij hebben er absoluut geen moeite mee dat dit echt een trend is geworden. Het geeft de ruimte, een fris tintje en zorgt meteen voor een perfecte dosis detail en verfijning. Natuurlijk kun je dit effect ook bereiken met een prachtig bos bloemen op tafel. Ook hier kun je weer de complementaire kleuren bij gebruiken.

Eyecatchers

Wanneer je graag de basis rustig en minimalistic houdt en echt maar een minimaal kleureffect zou willen, dan kan dat natuurlijk ook. Dit effect kun je heel mooi bereiken met een eyecatcher in een mooie felle kleur. Om de rest van het interieur te laten matchen kun je in kleine details in de kamer deze kleur ook terug laten komen. Zo heb je minimale kleur, maar waar je ‘m hebt, springt deze er ook echt uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *