Retro in je interieur

Een retro interieur is een absolute trend. Niet alleen omdat de stijl heel erg opvallend is, maar ook omdat het zo mooi te combineren is met moderne en hedendaagse trends! We vertellen je daarom in deze blog graag meer over retro interieur en hoe je dit zelf kunt toepassen!

Wat is retro?

Retro is een bekende stijl, maar wordt vaak nog verward met vintage. Retro omvat namelijk niet echt originele oude meubels of spullen, maar is een inspiratie voor nieuwe items. Retro komt namelijk van het woord ‘retrospect’ wat letterlijk terugkijken betekent. Items of meubels die dus retro worden genoemd zijn vaak nieuw, maar geïnspireerd op oudere jaartallen en stijlen. Hoewel dit verschillende invloeden kan hebben worden de meeste retro designs geïnspireerd op de kenmerkende stijl van de 60’s en 70’s.

Kleurgebruik

Retro stijl staat enorm bekend om haar kleurgebruik. Deze mag namelijk echt alle kanten op gaan en maakt ook gebruik van heel veel verschillende kleuren. Het geheel knalt er dus echt uit en valt enorm op! Je ziet dus verschillende kleuren, maar er wordt vooral veel gebruik gemaakt van gele, oranje of rode tinten. Denk bijvoorbeeld aan warm oranje, mosterd- en okergeel, maar ook olijfgroen en pasteltinten passen in het plaatje. Vooral in de ‘nieuwe’ retrostijl wordt meer gebruik gemaakt van lichtere en pastel tinten. Dit past mooi bij de hedendaagse stijlinvloeden die over het algemeen iets rustiger en kleurvaster zijn.

Hippie periode

De hippie stroming ken je vast wel! Deze losse en vrije levensstijl werd erg kenmerken voor deze periode. Hoewel dit meer een sociale stroming was die zich vooral uitte in kleding en kunst, kun je in je interieur dit ook terug laten komen! Denk aan kenmerkende quotes van die tijd, het kleurgebruik en de vrolijke, natuurlijke en vrije vormen die gebruikt werden voor graffiti. Je kunt dit terug laten komen met bijvoorbeeld dromenvangers, wandkleden, bloemenkransen of vrolijke patronen met kleine bloemetjes. Ook ontstond in deze periode de streetart, waar je ook mooie dingen mee kunt doen in je interieur.

Kenmerkende items

In de 60’s en 70’s werden er veel nieuwe uitvindingen gedaan of juist toegankelijk gemaakt voor het bredere publiek. Denk bijvoorbeeld aan televisies, camera’s en radio’s. Ook was muziek in deze periode erg levendig en was de platenspeler met bijbehorende platen ook erg populair!

Zoals we al aangaven zijn retro items eigenlijk nieuwe items die op een specifieke periode zijn geïnspireerd. Er worden nu veel nieuwe producten gemaakt in deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan mooie keukenapparatuur van Smeg of Kitchenaid, maar ook bluetooth radio’s, neon verlichting en Instax camera’s.

En? Heb je er al zin in om meer retro in je interieur toe te passen? Neem dan ook eens een kijkje in onze winkel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *