De juiste look voor je zithoek

Een zithoek in je interieur is niet alleen praktisch. Het geeft ook een nieuwe dimensie en sfeer aan je inrichting. Simpelweg al een zithoek hebben geeft een kalme look & feel, met een gevoel dat je tot rust kunt komen in je eigen huis. Heb je zelf al een zithoek, of wil je er juist eentje creëren? We helpen je in deze blog de perfecte zithoek in te richten!

Bedenk wat voor jou belangrijk is aan een zithoek

Hoe je tot rust komt, is voor iedereen anders. De een leest graag, de ander luistert liever naar muziek, of maakt er de mooiste dingen. Kortom: bedenk wat je er zelf graag zou doen en wat je daarvoor dan nodig hebt. Ben je bijvoorbeeld iemand die graag haakt/breit of op een ander manier creatief bent? Zorg dan dat de spullen die je nodig hebt binnen handbereik kunnen zijn. In zo’n geval is het bijvoorbeeld handig een klein kastje of bijzettafeltje neer te zetten waar je je spullen op kwijt kunt. Ben je een lezer? Dan is een lamp een mooie toevoeging, maar een kleine boekenkast met je favoriete leesvoer is ook geen overbodige luxe!

De juiste fauteuil

Fauteuils kun je in enorm veel verschillende vormen, stijlen en maten vinden. Om je een richting te geven laten we je een aantal zien. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een fauteuil waar je vooral goed in kunt zitten, iets wat een rechte leuning heeft en je zit houding iets actiever maakt. Het tegendeel daarvan zou een lounge fauteuil kunnen zijn met bijpassende voetenbank. Deze fauteuils geven je een relaxte zithouding en zijn vaak echt op comfort gericht! Je zou ook kunnen nadenken over een fauteuil waarin je je echt kunt afsluiten van de wereld om je heen, met een hogere rugleuning bijvoorbeeld.

De stijl van je zithoek

Afhankelijk van je antwoord op de eerste vraag kun je makkelijker de juiste stijl voor je zithoek kiezen. Zoek je een relaxte, actieve of gezellige sfeer? Wil je geprikkeld worden met je ideeën of juist niet? Naar aanleiding van je wensen kun je bepaalde dingen van je lijstje strepen of juist toevoegen. Met een zachte lounge fauteuil, een frisse en minimalistische aankleding zul je je hoofd de ruimte kunnen geven en ontstressen van alle prikkels die je dagelijks binnenkrijgt. Met mooie decoratie, of misschien quotes kun je een omgeving realiseren die je ideeën of inspiratie geven. Maar wil je lekker tot rust komen en een gezellig boek lezen? Dan is een knusse zithoek met sfeerlicht een absolute must.

Nu kun je aan de slag met je zithoek, we hopen je het met deze tips iets gemakkelijker te hebben gemaakt! En onthoud: het is jouw plek, dus doe vooral waar jij blij, rustig of geïnspireerd van wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *